maandag 7 april 2008

Donderdag 3 april 2008


’s Morgens een bezoek aan de mislukte Obelisk. De Egyptenaren waren begonnen om een nieuw bewijs van grootheidswaanzin uit te bikken in graniet. Het had de grootste Obelisk moeten worden ooit, maar helaas was er in de top een verzwakking, waardoor het graniet was gaan scheuren. Toch knap dat ze zo ongelofelijk groot en zwaar granieten kolos konden vervoeren naar de Nijl en zo naar de plek van bestemming te brengen.

Na de Obelisk was het de beurt aan de twee stuwdammen die bij Asuan zijn aangelegd. De eerste is ergens in het begin van de twintigste eeuw aangelegd en is niet zo heel bijzonder. De tweede is van de tweede helft van de twintigste eeuw en is vooral door de getallen spectaculair: de dam verzorgt 70% van de Egyptische energiebehoefte en houd 6 miljoen kubieke water tegen van het Nasser-meer. Quite impressive!

Na de dam is het tijd voor een schitterend mooie tempel van Isis op het eiland Philae. De tempel hebben ze stukje voor stukje verplaatst met geld van de Unesco, omdat het anders honderd meter onder het waterniveau van het Nasser-meer zou staan.


Daan is met Hugo thuis gebleven en heeft ’s middags na de lunch een taxi genomen. Een hele dag excursie is wat veel voor Hugo, maar een tochtje met feluka’s over de nijl wil hij toch niet missen. Het uitzicht is weer fantastisch, maar de zonsondergang niet zo spectaculair als de vorige keer dat we over de nijl hebben gevaren.

Jan een van de groepsleden en Hugo’s grote vriend, hield een afscheidswoord voor onze gids Bishoi, onbedoeld zorgde hij er voor dat we allemaal overhoord werden over onze godenkennis en die bleek zeer bedroevend. Veel verder van God Ra de grote zonnegod kwamen we niet.

1 reacties:

Blogger Qérindash zei...

Hello friend, I like Afrika, and I only see it on the movie, but now, I think your blog is very fasinating about this term of Afrika. but I did understand no word, what is the language of your blog sorry ?

7 april 2008 9:58  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina