maandag 7 april 2008

Woensdag 2 april 2008

Vandaag vertrekken we om 7.00 uur in groot konvooi om Luxor te verlaten. Dit houdt in dat we al om 6.30 uur (!!!!) de camping moeten verlaten om naar het vertrekpunt van de konvooi te gaan. Het plan is om dan buiten Luxor gelijk even te stoppen om te ontbijten, maar daar denkt de politie die ons begeleid naar Asuan toch echt anders over. We moeten door tot de eerste tempel die we bezichtigen en ook daarna is er geen tijd voor een korte pauze. Uiteindelijk stopen we om 13.00 uur bij de volgende bezichtiging en eist Ab dat we anderhalf uur pauzeren om even een broodje te kunnen eten en even een kop koffie te kunnen zetten. Daarna gaan we de tempel in Kom Ombo bezichtigen, we zijn nog 45 km van Asuan verwijderd dus nog maar een klein stukje rijden.


De gids Besjoi komt ons vertellen dat ons plan niet doorgaat. We moeten of gelijk weer aansluiten in het konvooi of wachten op het volgende konvooi van 17.30 uur. Ab en Els hebben 34 uur gewacht bij de grens van Libiƫ naar Egypte, die zijn het wachten dus wel gewend, voor ons is dit nieuw en even wennen. Daan wordt er erg opstandig van, Arabieren waren al niet haar favoriete volk, het wordt er niet beter van zo.

Goed Hugo gaat naar bed en we hebben ruimschoots de tijd om de tempel Kom Ombo te bezichtigen. Kom Ombo is een kleine tempel, wel een lievie, maar niet spectaculair. Het is vandaag bloedheet dus als we van schaduw naar schaduw gesprongen zijn en de verhalen van de gids hebben gehoord is het wel weer genoeg geweest en wandelen we nog even door een voor toeristen gebouwd nubisch dorp. Een beetje nep, maar ach als je daar door heen kijkt wel grappig.


Het terras in de schaduw is meer dan grappig, het is heerlijk!! Als Hugo uitgeslapen is komt Martijn met Hugo ook nog even en wandelen we nog even langs de nijl. In de nijl de cruiseschepen in een aaneengesloten rij en aan de andere kant de kinderen achter een hek bedelend om van alles en nog wat.