maandag 31 maart 2008

Woensdag 19 maart 2008

We zijn gearriveerd en zijn in sneltreinvaart door de douane geleid. Tamer, een contactpersoon van Ab en Els had geregeld dat er iemand bij het vliegtuig stond te wachten met een bordje “Mr. Martijn”. Die heeft de visa geregeld en binnen 10 minuten waren we door de grens heen. Hugo moest nog wel even de douanier een kusje geven, maar toen waren alle formaliteiten geregeld.

Het was een hele verademing om uit het vliegtuig te mogen, wat een stel etters van kinderen zaten daar in. We vlogen met Egyptian Air en kregen al vast een stukje cultuurschok te verwerken. Vooral jongetjes mogen alles binnen de Egyptische cultuur en daar maakten ze dus ook goed gebruik van. Wij, het bakkum-in-afrika-collectief, adviseert opvoedadvies.nl ten sterkste om internationaal te gaan! Het werd duidelijk minder toen een van de cabincrew de schreeuwlelijk terug kwam brengen. Hij had hem opgetild en scheldend en schoppend werd hij bij zijn moeder afgeleverd met het verzoek of ze hem bij zich wilde houden. En passant kreeg de beste man nog wel een schop in het kruis te verduren.

Inmiddels zijn we geïnstalleerd in het ressort waar we 2 dagen aan het zwembad gaan hangen. We hebben nog niet veel van de omgeving gezien, het kleine stukje dat we hier zijn gaan lopen heeft alleen vuilnisbelten en dooie honden op geleverd, maar we hebben nog goede hoop dat we mooie dingen gaan zien hier in Egypte.