donderdag 10 december 2009

Reis in kaart gebracht met Google Maps

Zo heeft ziek zijn toch nog een functie ;-(.

Eindelijk de reis naar West-Afrika, in ieder geval de overnachtingsplaatsen, allemaal in Google Maps geplaatst inclusief alle waypoints.

maandag 4 mei 2009

De landen en hun economie

Trekkend door alle landen, hadden we wel een idee over de relatieve welvaart van de landen.

Eenmaal thuisgekomen (en weer een permanente internetverbinding ;-)) toch even gekeken of dit een beetje klopte.


Vanaf de site van de CIA heb ik de Bruto binnenlands product van de bezochte landen onder elkaar gezet. Voor diegene voor wie het begrip bruto binnenlands product wat is weggezakt: het bruto binnenlands product is grofweg het totaal van de consumptiegoederen en investeringen door de particuliere sector en de overheid plus de export minus de import.

LandBruto Binnenlands Product
ghana$1.500
burkina faso$1.200
mali$1.200
senegal$1.600
gambia$1.300
mauretania$2.100
marokko$4.000
spanje$34.600
frankrijk$32.700
belgie$37.500
nederland$40.300


Opvallende zaken: het verschil tussen de Afrikaanse en de Europese landen is wat het BBP nog steeds erg groot. Frankrijk heeft een lager BBP dan Spanje. Is er toch veel veranderd in de afgelopen 20 jaar!

donderdag 30 april 2009

Blog reacties

Voor alle mensen die gereageerd hebben op de Blog. Nog onze excuses voor de spaarzame reacties van onze kant. Het lezen van de reacties ging redelijk goed, dus we hebben alle reacties meegekregen.

De combinatie Blogger, publiceren van onze eigen reactie en internetverbindingen in Afrika was niet zo heel succesvol. We konden niet reageren of het duurde heeeeeeel lang.

Wij zijn thuis!!!!!!!Wij zijn 29 april om 8 uur 's avonds weer in Bakkum aangekomen. Ingehaald door de ontvangstcommissie!De laatste reisverhalen hebben we gepubliceerd. Binnenkort zullen we de impressie van Spanje nog afmaken.

dinsdag 28 april 2009

Wat zijn ze slank geworden!

Afgelopen zondag hebben Iris en ik het Bakkum in Afrika team alvast een hartelijk welkom gegeven in Biarritz (tegen de Spaanse grens). Wat direct opvalt, naast de stralende gezichten, is de enorme hoeveelheid kilo's die ze kwijt zijn geraakt. Wat zijn ze slank geworden. Alle kleding die ze mee hadden is te groot geworden :-) Maar ze zien er prachtig uit!

Vandaag zijn Martijn, Daan en Hugo plankgas richting Nederland vertrokken, dus de feestcommissie kan alvast aan de slag voor een warm welkom.

dinsdag 21 april 2009

In Spanje is het koud

Deze morgen was het bij het opstaan 5.8 graden in de camper.
Volgens mij kunnen jullie daar in Nederland nog een puntje aan zuigen. ;-)

Daan is wel heel gelukkig met de deken die die in Marokko had gekocht. Die wordt regelrecht de hemel in geprezen.

Hugo z'n temperatuurmeter


Situatieschets:
Het is 13 graden in de camper 's ochtendsvroeg. Hugo zit lekker een eitje met bacon te eten, maar heeft geen sokjes aan.

Op de vraag of hij het koud heeft, antwoord hij de klassieker: "nee de kou is nog niet aan mij toe".

Kinderen........