maandag 31 maart 2008

Zondag 23 maart 2008

Zondagochtend mochten we om 8.00 uur al weer de bus in op weg naar de moskee, de citadel en de souk . De moskee was erg bijzonder. Van buiten waren er niet veel tierlantijntjes, maar van binnen was het erg mooi afgewerkt. De kleding van Daan was niet kuis genoeg en zij kreeg dus eengewaad omgehangen, de burka was nog niet nodig gelukkig. Het was wel grappig, als je je ogen dicht deed was het net of je de zee hoorde. Door de akoestiek en het vele geroezemoes klonk het geluid net als de golven van de zee. Hugo vond het huisje waar ze de liedjes voor god zongen ook erg mooi, vooral dat ze overal speelkleden hadden neergelegdergelegd!

De souk is een soort overdekt winkelcentrum alleen dan op z’n Afrikaans, zeer smalle straatjes, veel dezelfde winkeltjes en opdringerige verkopers. Daan heeft nog een Egyptisch shirt gekocht dat ze kan dragen als we naar moskee’s en dergelijke gaan. De strakke shirtjes trekken hier wel erg veel ongewenste aandacht. ☹ Kijken of ik de volgende keer dat we een moskee bezoeken wel door de bewaking kom.

Hugo was zeer in zijn nopjes omdat de lunch op een boot geserveerd werd. Het was wel een enorme boot van 4 etages waar je niet echt het gevoel kreeg op een boot te zitten, maar toch hij vond het helemaal goed. Met 27 mensen eten doet wel iets af aan de intimiteit van de restaurants. Het eten is best goed, maar de restaurants hebben een hoog Van der Valk gehalte en de Egyptische schilderijen aan de muur maken dan maar weinig goed.

Na het eten zijn wij afgehaakt en hebben een taxi naar huis genomen. Hugo had het de vorige dag maar met moeite vol gehouden en verwachten dat hij niet veel plezier zou beleven aan het museum. Los daarvan, zo kon hij ook nog even lekker in zijn eigen bedje slapen. Dachten we ☹ We waren de sleutel vergeten!! Toen we bij de camper kwamen konden we er dus niet in ☹ Erg dom! Gelukkig was Kees thuis (de man met de honden) en kon hij hier even op het bed liggen.