donderdag 9 april 2009

Marokko is heel anders

We blijven ons (in positieve zin) verbazen over Marokko en over de grote verschillen tussen Marokko en de West-Afrikaanse landen (Ghana, Burkina Faso, Mali, Senegal en Gambia) die we hebben bezocht.

Er rijden hier vrij nieuwe vrachtwagens die goed beladen zijn. In de rest van West-Afrika rijden oude bakken die minimaal 20% en soms 50% te zwaar beladen zijn. Daarnaast zie je in West-Afrika om de 10 kilometer een vrachtwagen langs de weg staan, terwijl je er in Marokko met mazzel 1 per rit ziet staan.

De taxi’s zijn in Marokko minimaal 10 jaar jonger dan in West-Afrika.

Er rijden in Marokko zeer veel nieuwe of zeer recente luxe’ auto’s. In de rest van West-Afrika tref je die alleen aan in de zeer grote steden. Daarbuiten zijn het auto’s uit de jaren 60 en 70 die je veel ziet rijden.

In heel West-Afrika hebben ze alleen oploskoffie, hier zijn zelfs espressozaakjes van Lavazza!


Mythen die niet waar zijn (in ieder geval hebben wij er niets van gezien):

Westerse vrouwen worden respectloos behandeld
Klopt voor Egypte, maar zeker niet voor Marokko. Daan heeft tot nu toe geen enkel probleem gehad bij onderhandeling, het vragen van de weg, doen van boodschappen of andere dagelijkse dingen

Marokko is droog
Dat is het nu in ieder geval niet. Marokko is samen met Ghana het meest groene land dat we tot nu toe zijn tegengekomen. Het groen is fris en soms bijna onwerkelijk.

Marokko is arm
Er is armoede in Marokko, maar als we het vergelijken met de andere landen in West-Afrika komt Marokko eerder in de buurt van Spanje dan bij Ghana of Senegal. Als je Marokko binnentrekt vanuit West-Afrika heb je op een heleboel gebieden het idee dat je zeer dicht in de buurt bent van Europa.

1 reacties:

Blogger Assummer Peer zei...

Hebben de 'snipers' al effect? Kijk maar eens hier.

10 april 2009 10:24  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina