dinsdag 27 januari 2009

Jawel, er is weer internet

Club Med heeft regelmatig een gebrek aan internet in West-Afrika. Maar inmiddels staan we weer in Akosombo (bij dat veel te luxe resort), waar we (gratis, ze hebben het toch niet door) gebruik maken van hun WIFI. hahahahahahahahahaha...

Maar goed, waarschijnlijk zit het verdisconteert in de prijs van de fles witte wijn ;-)

Er is een nieuw reisverhaal en vergeet je vooral niet te vergapen aan de foto's van Ghana die wij net geupload hebben. We kunnen je vertellen, in het echt is het nog veeeeeeeeeeeel mooier.

Groeten en liefs,

Hugo, Danielle en Martijn

maandag 26 januari 2009

Hallo

Hallo lieve mensen,


Hoe gaat het met jullie daar in het warme en heerlijke Afrika?

Wij volgen en lezen graag jullie verhalen, geweldig hoe jullie dat beschrijven en hebben al aardig in een deuk gelegen. Ook bij bepaalde verhalen dachten we, jeetje die Martijn die durft wel zeg!!

Wat een lef, net in een vreemd land en met vreemde mensen op pad om diesel te halen, als hij maar wel weer terug gebracht wordt,............., gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Hier gaat alles ok, drukke dagen gehad, ons paard heeft afgelopen weekend gesprongen in Jumping Amsterdam en heeft het daar ergggggg goed gedaan, op het werk ook allemaal lekker, heb binnenkort een beoordelingsgesprek, heb al wel via Adecco gehoord dat ze erg tevreden met me zijn, dus ik blijf mijn best doen, en trouwens heb het ook erg naar mijn zin.

Dit is verder effe een klein berichtje om te laten weten dat we aan jullie denken en genieten van jullie stories en prachtige foto's, we blijven jullie volgen!

Heel veel lieve groetjes vanuit een koud Hollands dorpje, Oost-Graftdijk.

Ook een dikke knuf voor het kleine mannetje.

Doei, Theun & Angelique Klumpenaar

vrijdag 23 januari 2009

Nog een goede reden om naar Afrika te gaan


Marcel en ik horen ook tot de gelukkigen!

Jullie missen niets!


Piping the nation

Interessant borden hier in Ghana:


Laatste regel wil nog niet zeggen dat ze niet bij een road-block vragen wat je voor ze hebt meegenomen vanuit Nederland.....

Het antwoord 'blessings for you and your family' werkt echter wel........

Gewoon doorrijden .....

P.S. De nieuwste verhalen staan er op!!

zondag 18 januari 2009

Gearriveerd

Het is allemaal gelukt! We zitten met z'n allen in Ghana.

De reis is voorspoedig gegaan en alle bagage is met ons meegekomen.

Ik ga nu een poging wagen om ons eerste reisverhaal te uploaden. 'So stay tuned'.

zaterdag 17 januari 2009

Vertrokken naar Ghana!


De koffers worden stevig ingesealed, oppassen dat ik er niet tussen kom!

We vlogen toch met Easyjet?

Volgens onze weegschaal is het echt maar 23 kilo per koffer hoor!

zondag 11 januari 2009

De koffers

Martijn heeft zijn koffer inmiddels gepakt...Nu de rest nog :-( Hoeveel schoenen, t-shirts, broeken en jurken heb je nodig voor 4 maanden? Dat is bijna een heel seizoen, je kan dan toch bijna niets achter laten in de kast? Tja dat kan dus niet, toch nog maar eens kritisch kijken naar het aantal t-shirts. Eerst maar een aantal van Martijn terug in de kast. Dat scheelt al heel wat, maar nog niet genoeg. Ik kan toch niet al zijn shirts terug leggen, of wel?... Oke 30 shirts voor mij is misschien ook een beetje overdreven, daar kunnen er best 5 van terug in de kast. Zwart zal ik toch minder dragen dus daar kunnen er wel een paar minder van mee.

En dan zeggen ze dat vakantie relaxt is... Er is inmiddels al een lichte stress ontstaan, het lijkt wel of die koffers jongen!! Van de twee koffers zijn we inmiddels op vier koffers gekomen. Ik heb nog een groeiruimte van 2 koffers dus als het allemaal niet lukt heb ik nog wat uitwijk mogelijkheid.

Nog een paar dagen en dan is het zover en kan ik niets meer inpakken :-)

De vierde reiziger

Gewoon bagage meenemen voor vier maanden was nog niet complex genoeg.

Na een verloren gevecht van mijn ouders met de wegen in Burkina Fasso was het luchtfilter toch wat beschadigd. Gezien de levertijd leek het mijn vader het handigst om deze maar uit Nederland mee te laten nemen. In eerste instantie was de vraag bij mijn tante neergelegd die ook die kant op gaat, maar bij het aanschouwen van het pakket werd dat snel afgewezen. Een doos van 1 meter bij 1 meter werd toch niet als gepast gezien voor iemand die met de trein naar Schiphol gaat.

Na uitpakken blijkt de schade mee te vallen. Het is echter wel een ding van een kilo of twaalf en we zijn benieuwd hoe hier op gereageerd gaat worden op Schiphol. Gezien de ervaringen van vrienden van mijn ouders die een radiator meenamen en daar niets over te horen kregen, zal het allemaal wel meevallen.

Afijn, we zullen het wel zien


maandag 5 januari 2009

De visa!


Jawel het is ons gelukt!! We mogen naar Ghana toe. Er waren wat twijfels of we echt wel weer zouden vertrekken, maar ze zijn overtuigd dat we binnen 2 maanden Ghana weer gaan verlaten.

Niets staat ons nu nog in de weg om 16 januari te vertrekken naar Ghana :-)

Tijd om ons te wijden aan het pakken van de koffers.