dinsdag 31 maart 2009

We zijn er nog

Na vijf heftige reisdagen, 2500 kilometer en twee grenzen zijn we van St Louis in Senegal aangekomen bij Tiznit in Marokko. Vanaf nu zullen we weer wat regelmatiger gaan ‘posten’. Mauretanië bleek wel internettoegang te hebben, maar met reisdagen van 10 of 11 uur ontbrak de energie om deze nog te bezoeken.

In Marokko blijven we nog tweeënhalve week. We hebben nog weinig gezien, maar wat we tot nu toe hebben gezien, belooft veel goeds voor de komende dagen. Het landschap is groener, het land welvarender en de mensen aardiger dan verwacht. Enige nadeel tot nu toe is dat in Tiznit het kwik in de camper ’s ochtends op 14,2 graden stond!!!!. Dat was zelfs voor Martijn onder een donsdeken te koud, dus hij heeft de verwarming aangezet (Ja Iris je leest het goed!).

Tot we Marokko verlaten rond de 18de zijn we bereikbaar op een nieuw nummer: namelijk +212 672391217

Onze mobiele guru weet nog niet hoe ze haar voicemail moet afluisteren vanuit het buitenland, dus de mensen die een felicitatie op de voicemail hebben achtergelaten: we gaan nog uitzoeken hoe het moet. Voor zij die denken: hu, felicitatie?, 29 maart is al weer enige dagen achter ons ;-).

Nieuwe reisverhalen over Mauretanie en Marokko. Bijgewerkte impressies van Senegal, Hugo, Mauretanie en Marokko. We hebben een hoop opgespaard!

zaterdag 28 maart 2009

Feli, Martijn!

woensdag 25 maart 2009

Bereikbaarheid komende dagen

Morgen gaan we Mauretanie in en daar zullen we enige dagen slecht bereikbaar zijn (mobiel, internet e.d.).

De laatste verhalen van Senegal zijn toegevoegd evenals nieuwe foto's en collages.
Veel kijk- en leesplezier en we laten weer wat van ons horen als dat kan (waarschijnlijk pas in Marokko over een dag of vier).

dinsdag 24 maart 2009

Brrrrrrrekend Nieuws!

Martijn heeft gisteravond met twee truien aan, in de camper, met de ramen dicht gezeten omdat het erg koud was: 22,7 graden! Waar is toch de Martijn gebleven die thuis al puffend en zwetend in z'n t-shirt de thermostaat van 17 naar 15 zet :-)

Martijn, welkom in het land van de warmbloedigen!

zaterdag 21 maart 2009

Nieuwe standplaats van Robin?

Hier in Senegal hebben we de perfecte nieuwe standplaats voor Robin voor Shell gevonden. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het hier de ‘slow-life’ betreft, dus dat is ook mooi meegenomen.Nathalie dient nog wel overtuigd te worden, maar de plaatjes zijn in ieder geval erg mooi ;-).

Gambia en Noord-Senegal

Na Cap Skirring zijn we in 1 keer doorgereden naar Sukuta in Gambia. Eindelijk weer eens een Engelssprekend land. Wie de vorderingen van Daan heeft meegemaakt met haar cursus Frans weet hoe goed we dat kunnen gebruiken. Dat is zo lekker dat we er even zijn gebleven.

We zijn Senegal weer binnengetrokken en hebben onderhand weer een aantal uitdagingen voor onze kiezen gehad. We hebben ze allemaal glansrijk doorstaan, maar ze zijn bijzonder genoeg om weer uitgebreid te beschrijven.
Wat er allemaal wel niet mis kan gaan op zo’n echte West-Afrika reis ;-).

De reisverhalen zijn toegevoegd en daarnaast heb ik de toegankelijkheid van de foto’s verbeterd. Ik heb ook een diavoorstelling geprutst, maar weet nog niet of deze echt goed is.

vrijdag 20 maart 2009

We zijn er nog wel

We zijn er nog wel, maar hebben wat problemen om de site te updaten.

Het gaat ons goed en we hebben weer een aantal bijzondere ervaringen opgedaan. Sommige leuk, sommige wat minder leuk. Binnenkort zullen wij de nieuwe reisverhalen en uitgebreide foto-impressie posten.

Groeten uit Senegal,

Daan, Martijn en Hugo

dinsdag 17 maart 2009

Hee Daan, leuk om je avonturen te lezen vanuit een nat en grijs Nederland! Waar blijft die lente nou toch.. Mijn nieuwe baan bevalt erg goed, ze zijn nog erg voorzichtig met me dus ik heb nog maar een mini-caseload, ben aan het vechten om meer te doen te krijgen! Na Calder gaat het er hier wel erg relaxed aan toe..
De rijlessen gaan trouwens erg goed, en heel onverwacht vind ik het nog leuk ook!
Veel plezier nog, blijf schrijven en foto's maken!
groetjes,
Annelieke

dinsdag 10 maart 2009

Cap Skirring

Na de uitdagingen door de gebroken vering (zie reisverslag), zijn we dan nu weer lekker op weg.

Veel mooie dingen meegemaakt en leuke plaatjes geschoten.

We zitten nu aan de kust van Senegal in een 'super-toeristische' plek: Cap Skirring.
Ons gaat het goed en we gaan ff de toerist uithangen.

zondag 8 maart 2009

Kieskeurig 1985

vrijdag 6 maart 2009

Senegal


We zijn inmiddels de grens van Senegal overgestoken en hebben aanzienlijk meer toegang tot internet :-) Wij hebben weer nieuwe verhalen en foto geplaatst.

Veel leesplezier

Groetjes,

Daan, Martijn en Hugo

dinsdag 3 maart 2009

Jawel, weer online

Met de betrouwbaarheid gelijk een goed Nederlandse internet provider duurt het weer tot in Senegaal voor we een fatsoenlijke verbinding hebben.

Maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn weer twee nieuwe pagina's bij vol met amusante en minder amusante verhalen. De in het water gevallen veertigste verjaardag van Daan spant hierbij wel de kroon :-).

Ons nieuwe Senegalese nummer is +221778180731.

zondag 1 maart 2009

Van harte gefeliciteerd!

Omdat de telefoonverbindingen in Mali vergelijkbaar zijn met het bellen met XS4ALL Only maar even langs deze weg:


Trouwens wel veel verschillende mensen in Mali aan de lijn gehad. Ook namens hen "bonne anniversaire!", ze komen snel ons cadeau bezorgen!