maandag 31 maart 2008

Dinsdag 25 maart 2008

Voor het eerst hadden wij ’s morgens geen activiteiten: Heerlijk! Even lekker relaxen bij de camper. ’s Middags om 15.00 uur stond er een jeepsafari op het programma. We zijn met Sip en Barra (twee groepsleden) mee gereden naar het dorpje Baharia en hebben hier lekker rondgeslenterd. Hier was ook eindelijk een internetcafe, al moet je je hier echt niet te veel van voorstellen. Veel pagina’s konden niet laden, omdat de verbinding dat niet kon handelen. Ze hebben hier zulke slechte verbindingen dat ze helemaal geen censuur nodig hebben. ☺
Het is ons met flink veel geduld wel gelukt om een e-mail te versturen, maar een post op de blogsite was te veel gevraagd. Deze pagina kon hij niet volledig laden, we konden wel de reacties van anderen lezen: erg leuk! We gaan in luxor kijken of we het volledige reisverslag kunnen posten.

Het is vandaag erg heet, rond de 42 graden. Iedereen hangt permanent aan de fles om het vocht op peil te houden. Hugo kan er gelukkig redelijk goed tegen, hij wordt ’s middags na het slapen wel zeiknat van het zweet wakker, maar zegt zelf dat het niet warm is.

Drie uur is voor de groep ook echt 15.00 uur, het zijn allemaal mensen van de klok. Voor ons is dit even wennen ;-). We vertrekken dus, met enig gehaast aan onze zijde om stipt 15.00 uur voor de jeepsafari in de woestijn. Het eerste stuk is door de oase met schitterende zoutmeren, daarna gaan we naar de Engelse berg om de zonsondergang te zien. Het is echter wat winderig en de lucht zit vol zand, het lijkt erop of er een zandstorm op komst is

’s Avonds voor het eten is het duidelijk dat dit ook het geval is. Alles moet binnengehaald en de ramen en deuren moet goed dicht. Er zijn al verschillende mensen die last hebben van hun ogen, omdat het zand er in slaat. Het koelt in sneltreinvaart ook flink af. Na het eten is het leed al weer geleden en de storm gaan liggen. Toch zijn we nog wat voorzichtig met het openzetten van ramen, het kan vannacht nog flink stormen.