zaterdag 12 april 2008

Zaterdag 5 april 2008

’s Morgens om half zeven feliciteren we Ab met zijn verjaardag in de daktent. Huto is ook wakker geworden en wil ook wel in de daktent. Toen Martijn jarig was heeft de hele camping hem HOERAAAA horen roepen, vandaag was hij iets beschaafder en hield hij het wat rustiger.

De tempels in Abu Simbel moet je echt bij zonsopkomst bekijken volgens de boekjes, dat houdt in ’s morgens om vijf uur uit de veren. Leuk idee.... pause.... NOT!
Martijn kan echter niet meer slapen besluit voor het nageslacht toch foto’s van de zonsopkomst te maken. Helaas is hij verkeerd gelopen en heeft hij de tempels niet gevonden, maar de zonsopkomst is inderdaad erg mooi.



De tempels waren weer mooi, we hebben al heel wat tempels gezien sinds we in Egypte zijn aangekomen, maar het blijft bijzonder. Enorme beelden, echt huizenhoog en schitterende reliëfen.

Na de tempels laten we ons in het restaurant verwennen met nog zo’n heerlijke Nubische maaltijd. De kaart is hier heel eenvoudig, wil je vis, vlees of vegetarisch, de vis is zo goed bevallen dat we weer voor vis kiezen. Dit heeft hij gebakken met een krokant korstje er om, wederom erg lekker. Later blijkt de kok van het restaurant in het Sheraton Hotel het vak geleerd heeft en daarna naar zijn geboortedorp terug gekeerd is. Als de kwaliteit hier hetzelfde is, is het misschien goedkoper om een keer naar het Sheraton te gaan in plaats van naar Abu Simbel af te reizen.

’s Avonds hebben we een geweldige lichtshow in abu simbel en aansluitend een barbecue ter ere van Ab zijn verjaardag. Kees heeft 10 kilo patat voorgebakken en is de hele avond bezig met het afbakken van patat. Hij heeft een speciale brander meegenomen en is binnen de groep de patatkoning. Hij bakt iedere dag patat, dus heeft wat ervaring :-p Het is ook heerlijk, lekker hollandse patat met mayo, tja daar kan toch geen culinaire hoogvlieger tegenop ;-)

1 reacties:

Blogger NoFear zei...

Goh, dat was inderdaad vroeg

6 november 2008 11:20  

Een reactie plaatsen

<< Startpagina